הגדלה שפירה של הערמונית היא תופעה אוניברסלית המתרחשת אצל הגברים מגילאי חמישים ומעלה. בלוטת הערמונית היא בלוטה טבעתית שנמצאת מתחת לכיס השתן ותפקידה בייצור רוב נוזל הזרע. השופכה (צינורית השתן) עוברת דרך הערמונית. כאשר הערמונית גדלה עם השנים היא לוחצת על השופכה ומצרה אותה וגורמת לקשיים בהשתנה. גברים הסובלים מערמונית מוגדלת מתלוננים על זרם שתן חלש ומקוטע, תחושה של חוסר התרוקנות, דחיפות בהטלת השתן והשתנה לילית מרובה. הגדלת הערמונית יכולה גם לגרום לסיבוכים כגון עצירת שתן , זיהום בדרכי השתן או התפתחות אבנים בכיס השתן.

התקן הפרפר הוא קפיץ עשוי מניטינול (שילוב של ניקל וטיטניום) הבנוי משתי כנפיים ומסילות מקשרות. הקפיץ מוחדר באמצעות סיב אופטי למרכז הערמונית, בנקודה בה היא הכי לוחצת ומפריעה להטלת השתן ובהשפעת חום הגוף הוא נפתח במהירות, דוחק את אונות הערמונית לצדדים ויוצר מידית מעבר רחב בערמונית. הקפיץ נטמע בהדרגה ברירית המצפה את דרכי השתן ונשאר בערמונית באופן קבוע.


הפעולה מבוצעת במסגרת אשפוז יום, בהרדמה מקומית בלבד. האורולוג מבצע מדידה של אורך הערמונית ומתקין קפיץ באורך המותאם אישית למטופל. אין צורך בקטטר והמטופל יכול להטיל שתן מיד לאחר הפעולה.

התקן הפרפר מיועד לגברים הסובלים מקשיי השתנה עקב ערמונית מוגדלת ואינם מעוניינים בהמשך נטילת תרופות או ניתוח. ההתקן מיועד להישאר לכל החיים, אך אם יש צורך ניתן להוציא אותו ולבחור בכל סוג אחר של טיפול.

בעוד שניתוחים ותרופות הניתנים לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית פוגעים בשפיכת הזרע, התקן הפרפר משמר את פעילות צוואר כיס השתן ולכן למטופלים יש שפיכה רגילה. ההתקן אינו פוגע בזקפה ובתפקוד המיני של הגבר.




התקן הפרפר מיועד גם לגברים אשר סובלים מעצירת שתן וכעת נושאים קטטר קבוע. כיום ניתן להוציא את הקטטר ולהתקין שתל פרפר, במקום לעבור ניתוח ערמונית.

הפעולה קצרה, זעיר פולשנית, נעשית בהרדמה מקומית והיא מתאימה לגברים עם ערמונית אשר גודלה (כפי שנמדד בבדיקת אולטראסאונד) הוא עד 100 סמ"ק.

השיטה אינה מתאימה לגברים שעברו טיפול קרינתי לערמונית בשל סרטן או לגברים אשר סובלים מהיצרות בשופכה ואינה מתאימה לגברים שעברו ניתוח ערמונית קודם או בעלי אונה אמצעית של הערמונית (מבנה של הערמונית בו יש אזור חוסם נוסף במרכז הערמונית).

יתרונות הטכנולוגיה:

  1. קצרה מאוד – פחות מ-5 דקות טיפול
  2. הרדמה מקומית בלבד.
  3. אשפוז יום – לא נשארים לאשפוז, משתחררים הביתה לאחר הפעולה.
  4. מעט מאוד כאב או אי נוחות
  5. הטכנולוגיה איננה פוגעת בתפקוד המיני של המטופל.

פרויקט הפרפר הוא מחקר רב מרכזי ובינלאומי המתנהל על ידי ד"ר כץ וחברת באטרפליי מדיקל , חברת סטרט אפ ישראלית מיוקנעם. 

פרויקט הפרפר הוא מחקר קליני ולכן ניתן בחינם לכל המטופלים ללא כל תשלום או התחייבות.

המעוניינים להשתתף במחקר, מוזמנים לפנות למזכירות המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי זיו בצפת.

טלפון 04-6828775, פקס 04-7828531, דוא"ל talis@ziv.gov.il




לתיאום פגישת ייעוץ

פגישת הייעוץ כלולה בהסדרים עם קופות החולים


x
סייען נגישות
הגדלת גופן
הקטנת גופן
גופן קריא
גווני אפור
גווני מונוכרום
איפוס צבעים
הקטנת תצוגה
הגדלת תצוגה
איפוס תצוגה

אתר מונגש

אנו רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט שלנו לאנשים עם מוגבלויות, וכך לאפשר לכלל האוכלוסיה להשתמש באתרנו בקלות ובנוחות. באתר זה בוצעו מגוון פעולות להנגשת האתר, הכוללות בין השאר התקנת רכיב נגישות ייעודי.

סייגי נגישות

למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר באופן מלא, יתכן ויתגלו חלקים באתר שאינם נגישים. במידה ואינם מסוגלים לגלוש באתר באופן אופטימלי, אנה צרו איתנו קשר

רכיב נגישות

באתר זה הותקן רכיב נגישות מתקדם, מבית all internet - בניית אתרים. רכיב זה מסייע בהנגשת האתר עבור אנשים בעלי מוגבלויות.